fredag 27 augusti 2010

Vardagsberättelser

Ophelia må vara snäll och gosig, men när det gäller mat kan hon visa upp en annan sida... I förmiddags satt jag fram lite kokt fisk till Ana och Ariel. Ophelia tyckte att det såg gott ut, helt utan torrfoder, gick fram och morrade åt de stora katterna för att roffa åt sig hela portionen. Vilken tuffing! Annars tränar hon höjdhopp just nu, av någon anledning har hon blivit fixerad vid garderobshandtaget... Än så länge når hon inte, men det är inte mycket som fattas!

Igår satt Titania ute på förvaringslådan på balkongen. För att se ännu bättre ställde hon sig med framtassarna på räcket (ingen fara tack vare kattnätet). Men då kom Ana springande, tog Titania i nackskinnet, drog bort henne från räcket och brottade ner henne. För det hade ju Ana fått lära sig, att man inte fick vara på räcket :)

Och Miranda håller tydligen med mig om att vardagsrummet behöver tapetseras om - hon har redan börjat riva tapeten :/ Då var det dags att ta fram vattenpistolen. Man känner sig ju lite ond när man siktar med en vattenpistol på en liten katt... samtidigt en ganska snäll och effektiv metod, och nya husse och matte vill nog helst slippa en liten tapetätare i sitt hem!

Ana trivs nu riktigt bra med kattungarna, hon tvättar och uppfostrar dem, gosar och leker med dem. Fint att Ariel har fått så bra avlastning!

I eftermiddag är det dags för andra veterinärbesöket, då de små ska besiktigas, id-märkas och få sin andra vaccination.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar